1976tik nekazaritzaren eta abeltzaintzaren balioak defendatzen
Vitoria-Gasteiz
www.uaga.eus
Tolosa
Iruñea
Azpeitia
Tutera
Elizondo
Lizarra
Formazioa
Kontsulta itzazu eskuragarri dauden ikastaroak, eta jar zaitez gurekin harremanetan informazio gehiago eskuratzeko

Convocatoria de curso sobre Agricultura de Precisión que imparte en la Universidad Politécnica de Madrid:

Desde el año pasado se organizan unos Cursos de Experto en Agricultura de Precisión de la UPM abiertos no sólo a licenciados sino también a profesionales de la agricultura. Está dividirlo en dos partes que se pueden hacer independientemente, una llamada Herramientas de la Agricultura de Precisión y otra Aplicaciones de la Agricultura de Precisión. Es un curso que se imparte por las tardes, tres días por semana, y empieza en febrero (Herramientas).

Más información en:

https://blogs.upm.es/agriculturaprecision/

https://www.etsiaab.upm.es/?id=5a3b367614b5d710VgnVCM10000009c7648a____&prefmt=articulo&fmt=detail

2021eko Lurzoruaren Mundu Eguna (#WorldSoilDay) dela eta, Agronomia Ingeniarien Elkargo Ofizialak jardunaldi bat antolatu du, Gasteizko Ingurugiro Gaietarako Ikastegiarekin lankidetzan, lurzoruei eta klima-aldaketari buruz aritzeko, Saioa Hiri Ekologiaren Gelaren baitan egingo da, abenduaren 13an, on-line.

Lurzoruaren Mundu Egunak ekosistemak osasungarri mantentzearen garrantziaz kontzientziatzea du helburu, lurzoruaren kudeaketaren kontrolean dauden gero eta erronka handiagoei helduz. Saio honetan, klima-aldaketa egokitzeko lurzoruak duen garrantzia azaltzen duten hiru kasu azalduko dira, hirurak Euskadikoak edo inguru hurbilekoak.


Programaren xehetasunak dituen PDFa.

Izena ematea doanekoa da, erabili esteka hau horretarako. Izena eman duten pertsonek esteka bat jasoko dute saiora sartzeko.

Con placer compartimos en esta ocasión la invitación a un primer Seminario Internacional de Formación sobre Diversidad Sexual y de Género en La Vía Campesina el 14 de Deciembre (consultar hora local aquí). En este seminario se abordará el eje de la diversidad sexual y de género como parte integrante de nuestra lucha campesina, feminista, negra, indígena y migrante por la liberación y la autodeterminación de los territorios, entendiendo como territorios tanto a la tierra como a nuestros cuerpos.

Esta iniciativa surge de la realidad misma de nuestras bases, de militantes de La Vía Campesina que se organizan para luchar por soberanía alimentaria y, a la vez, por el derecho a ser y vivir abiertamente, sin miedos ni violencias. Ya desde 2015 varixs de estxs compañerxs han alzado su voz en distintas instancias, espacios y regiones. Esto vino evolucionando y ha dado lugar a colectivos regionales y espacios específicos de coordinación de acciones entre regiones. Por eso consideramos que hoy es necesario a nivel internacional abrir un espacio de diálogo franco y seguro para poder caminar hacia un entendimiento colectivo de qué significa, en el contexto específico del ámbito rural y de nuestra lucha por la soberanía alimentaria, la diversidad sexual y de género para La Vía Campesina. Esperamos que este seminario sea un paso más en esta dirección.

Invitamos miembrxs de La Vía Campesina de identidades sexual y de género diversas, asi como a líderes heterosexuales y cis de todas las regiones a participar en este espacio de estudio y aprendizaje.


Consideramos importante la participacion de la CCI y de las secretarias regionales, a quienes agradecemos su colaboración en difundir esta información en las regiones.

En anexo compartimos el programa del seminario, donde se encuentra el enlace para la inscripción. Les recordamos que es muy importante anotarse con tiempo para garantizar la interpretación y permitir una mejor organización para el trabajo en grupos.

¡Soberanía alimentaria es diversidad!

Non, noiztik eta noiz arte?

  • Aretxabaletako Areantza Etxeberri baserrian, azaroa bukaeratik martxora arte (4 hilabete).

Nori zuzendua?

  • Behi-zale gazteei (belaunaldi aldaketa).
  • Azpi-sektore honetan soldatapean eta modu kualifikatuan lan egin nahi dutenei.

Eredu formatiboa 'Artzain Eskolan'oinarritua. Ezaugarriak:

  • Proiektua eta produktu/zerbitzua formazioaren ardatz.
  • Formakuntza teoriko-praktikoa: Areantza-Etxeberrietxaldean, Aretxabaleta (Gipuzkoa).
  • Ikaskuntza prozesu eta tutorizazio pertsonalizatuak,norberaren proiektura egokituak.
  • Elkarbizitza, bertan garatzeko aukera.
  • Talde izaera lantzea, helburu.
  • Berrikuntza, bai prozesuan, bai esne-eraldaketan.

Jakintza arloak:

Bloke teorikoak:

  • Pertsona eta motibazio sistema: nire jarrera proiektuaren aurrean, kezkak,...
  • Enpresa eta kudeaketa: sozio-egitura, koordinazioa eta partaidetza enpresan,...
  • Abeltzaintza eta teknologia: elikadura, ekipamenduaren erabilera eta mantentze lanak,...
  • Eraldaketa eta dibertsifikazioa: esnekiak eta haragikiak eraldatzea, zerbitzuen dibertsifikazioa,...
  • Marketinga eta merkaturatzea: merkaturatze plana, produktuaren alorra,...
  • Eskola eta enpresa proiektua: proiektuaren atal desberdinen lantzea.

Bloke praktikoak:

  • Areantza-Etxeberrin eta beste behitegi interesgarri batzuei bisita zein trukeak eginaz.

Animatu eta eman izena!: Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko. - 943 25 10 08

Abenduak 3

3 de diciembre

10:00h La Bolsa Aula, Ganbara Bilbao 48005

Aforo limitado Confirmación de asistencia:

Edukiera mugatua Bertaratze-baieztapena: Helbide elektroniko hau spambot-etatik babestuta dago. JavaScript gaituta izan behar duzu ikusi ahal izateko.

ELIKA Fundazioatik eta Elikagaien xahuketaren aurkako Euskadiko Plataformatik azaroaren 18an Bilboko Bizkaia Aretoan egingo den EHUko Udako Ikastaroen barruan egingo den tailerrera gonbidatu nahi zaituzte.

Tailerrean, Euskadin elikagaien soberakinak dohaintzan emateko orientazio-gida errepasatuko da, eta elikadura-soberakinak modu egokian emateko zer higiene- eta osasun-betekizun bete behar diren adieraziko da.

Gainera, elikagai-soberakinak birbanatzeko bi kasu praktiko aurkeztuko dira, bat ekoizpen primariotik eta bestea kolektibitateentzako otorduak prestatzeko establezimenduetatik.

Programari eta izen-emateari buruzko informazio gehiago, hemen.